vahvistin protect valoKeskustelua autohifistä.

vahvistin protect valo

ViestiKirjoittaja Esco » 09.04.2018 12:32

Moi, mistä johtuis vahvistimen häiriö,Ground Zero Titanium GZTA 4125X-II
eli kovemmalle volumea mankasta Pioneer DEH-X5900BT niin vahvistin menee prot tilaan gainia vähän nostamalla, dls passiivi erillissarja +subi= joku 12"pioneer
lepojännite n.12,4v ja käynnissä n.14,2v.
oma veikkaus olis että huonot liitokset vahvarin/akun maajohdossa/riittävä virran saanti?? laitteisto EI OLE OMA joten en pääse noin vain kokeileen mutta koitan kartoittaa missä vois olla vika.
kannattako miettiä uutta akkua ja tai konkkaa?
Esco
 
Viestit: 36
Liittynyt: 20.08.2014 12:20

Re: vahvistin protect valo

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 12.04.2018 17:33

Oliko tuo jännite nyt siis akun navoilta mitattu vai mistä? Ekana nyt koittaa ladata se akku ihan oikeasti kunnolla täyteen erillisellä laturilla ja antaa olla rauhassa ainakin seuraavaan päivään (mielluummin pidempäänkin). Mitä näyttää sitten mittari jännitteitä? Äkikseltään kuulostaa kyllä siltä, että akku alkaa olemaan finaalissa, mutta tässä taas tulee kysymys, että minkälaista ajoa ko. autolla ajetaan? paljon lyhyitä matkoja ja kylmäkäynnistyksiä tarkoittaa, ettei akku välttämättä kerkeä kovinkaan hyvin latautua pelkästään auton oman laturin turvin. Ylläpitolaturista olisi tälläisessä tilanteessa apua. Ja mitä uudempi auto, niin sitä enemmän.

Jos akkua joutuu vaihtamaan, niin mielluummin sitten satsaa kunnon akkuun, kuin perus-akkuun ja konkkaan. Tuon vahvistimen kanssa ei sitäpaitsi vielä edes tarvi konkkaa. Mahtaako näistä nyky-konkista edes olla mitään todellista hyötyä? Ainakin viimeksi kun ASTM konkkia testaili (olisko ollunna joskus viime vuosikymmenen loppupuolella 2008 tai 2009 mahdollisesti), niin aika pieneksi oli hyödyt todettu parhaillakin ehdokkailla. Kunnolla hyötyä haluaville itse ainakin suosittelisin mielluummin kunnollista AGM-akkua. Laadukkaan perus-akun ja konkan yhteishinnalla saa jo ihan kohtalaisen laadukkaan perus-AGM:n, ei se tarvi mikään Optima tms. olla. Mitään järjetöntä akkua ei tuon vahvistimen teholle vielä tarvita.

Paljonko notkuu jännitteet vahvistimen päässä (kovaa) soittettaessa? Entä akun päässä? Onnistuisiko mitata? Ja mielellään sitten jollain riittävän nopealla mittarilla, eli ei millään perus-yleismittarilla. Minkälaiset johdotukset siellä on ja onhan liitokset ihan varmasti kunnossa? Onnistuisiko mitata hukkuuko vahvistimen maadoituksessa paljonkin jännitettä? Jo huono, likainen, maalipintainen tai hapettunut vahvistimen maapiste voi tehdä monen voltin jännitehäviöt. Samoin kuin yksikin huono liitos virta- tai maapuolella. Onhan akullekkin tehty kunnolliset maadoitukset? Sillä ei oo yhtään mitään merkitystä, vaikka sinne pistäis minkälaisen akun hyvänsä ja sata konkkaa, jos nämä asiat ei ole kunnossa.
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: vahvistin protect valo

ViestiKirjoittaja Mika Koponen » 14.04.2018 15:49

Jos on lasiputkisulake, ensimmäisenä epäilisin sitä
Työpaikka: Uudenmaan Autovarustelu
EMMAn päätuomari 2003-2013
ASTM avustaja
Mika Koponen
Vakituinen avustaja
 
Viestit: 653
Liittynyt: 08.01.2011 08:30


Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron