Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteissa?Keskustelua autohifistä.

Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteissa?

ViestiKirjoittaja -karppa- » 27.09.2017 18:27

Huomioita Emma:n finaaleista, kun keskustelimme näistä laitteista joita testataan myös autosoundin toimesta. Usealla finaalistilla on ongelmia satojen, jopa tuhansien eurojen laitteissa. On aamurukouksia, että laite lähtee tulille/käyntiin. Pitää käyttää 30 minuuttia, että ääni tulee suhteellisella äänelaadulla ulos yms.

Ei ole maahantuojien saati jälleenmyyjien etu, että tällaista keskeneräistä "sontaa" pukataan markkinoille valmistajien toimesta ja asiakkaat raapivat vähäisetkin hiukset päästään. Tämä ei ole suunnattu kenellekkään suoraan, mutta minusta tästä asiasta pitäisi keskustella, jotta laitteiden laatu paranisi ja käyttäjät saisivat tietoa näistä ongelmista! On nimittäin noloa, että moni asiakas tuhlaa A:Rahansa ja B:Aikansa siihen ettei laitteet toimi kuten pitäisi.

Sana on vapaa ja kokemuksia saa jakaa...
-karppa-
 
Viestit: 197
Liittynyt: 02.04.2011 17:48

Re: Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteis

ViestiKirjoittaja Osku Hirvonen » 28.09.2017 10:03

Aika jännä, mulla ei ole ollut koskaan minkään laitteen kanssa ongelmia tulille lähdössä kunhan laite on ollut ehjä ja asennukset kunnossa.
Muutenkin oma näppituntuma on, että nykylaitteet ovat toimivampia kun aiemmin, erityisesti tietokoneella säädettävät despit ovat päässeet pahimmista lastentaudeista. Esim. joitakin vuosia sitten tein vertailutestin despivahvareista, niin niistä taisi vain yksi saada ekalla yrittämällä yhteyden tietokoneeseen, muut vaativat useamman yrityksen ja 10min-2h kiroilua. Kunhan eka yhteys oli luotu, niin sen jälkeen toimivat kaikki, toki ei niitä montaa keraa käynnistelty ennen kuin purettiin pois. Tässä viimeisimmässä despitestissä taas ei tuon suhteen esiintynyt mitään ongelmia, mutta taas kerta-asennuksen jälkeen palikat otettiin pois, eli käynnistyvyydestä pidemmän tauon jäkeen en osaa sanoa mitään. Saattaa toki osaltana johtua siitäkin, että istelä on nyt enemmän kokemusta kyseisen laisista palikoista.
Lämpenemisen vaikutus äänenlaatuun taas on ihan normijuttu. Komponentitit toimivat suunnitellusti vasta tietyssä lämpötilassa, joissakin koneissa tuo on isompi juttu kuin toisissa. Normikäytössä omat (alemman keskitason) laitteet eivät ole persoja lämpötilalle, tiemelu yms. peittää kyllä tehokkaasti mahdolliset erot. Hifistelykuuntelussakin ero kylmän ja lämpimän setin välillä on aika marginaalinen (ellei nyt jostain -20 asteen pakkasista puhuta). Niissä testeissä mitä mä lehteen olen tehnyt, niin kaikki kuuntelut tehdään lämpimässä autotallissa, missä auto on ollut vähintään yön yli. Kun laitteet saan soimaan, niin alkuun teen perus-säädöt (gainit, jakotaajuudet yms) ja soittelen sekalaisia levyjä samalla muutakin puuhastellen sen kummemmin soundia analysoimatta. Vasta 30-40min jälkeen pistän soimaan varsinaiset arvostelulevyt, eli kaikki mun testaamat laitteet arvostellaan soundin osalta käyttölämpötilassa.
Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla havaintoja miten ja paljonko porukoilla soundi muuttuu kylmä vs. toimintalämpöinen laite ja kauanko siihen menee aikaa.
Osku Hirvonen
Moderaattori
 
Viestit: 193
Liittynyt: 08.01.2011 22:54
Paikkakunta: Merikaarto

Re: Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteis

ViestiKirjoittaja manninen » 28.09.2017 23:42

Joo eipä ole täälläkään ollut suurempia ongelmia.

helixin dsp:ssä on sellainen ominaisuus kun laittaa autoon virrat päälle ja soitin kytkee päälle (soitin lukon jälkeisessä ja yleensä aina päällä), starttaat auton niin voi kestää vajaan minuutin että dsp herää ja kytkee äänet päälle taas päälle. tekee satunnaisesti
manninen
 
Viestit: 33
Liittynyt: 26.09.2012 20:26

Re: Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteis

ViestiKirjoittaja Mika Koponen » 29.09.2017 18:24

Kyllä näissä tietokonepohjaisissa tuntuu olevan juonittelua ja resetoinnin tarvetta.
Eikä ongelmat tosiaan tule ihan ekalla viikolla testilenkillä, vaan kun on pidempään ollut autossa ja kohdannut jännitevaihteluita sun muita.
Ja juuri siksi näiden testaaminen onkin haastavaa, jos pyrkisi löytämään tälläistä piirteitä.

Ja lopuksi kuitenkin todettava, että yleensä ongelmat on pystytty ratkaisemaan.
Työpaikka: Uudenmaan Autovarustelu
EMMAn päätuomari 2003-2013
ASTM avustaja
Mika Koponen
Vakituinen avustaja
 
Viestit: 648
Liittynyt: 08.01.2011 08:30

Re: Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteis

ViestiKirjoittaja -karppa- » 29.09.2017 23:11

Mika Koponen kirjoitti:Kyllä näissä tietokonepohjaisissa tuntuu olevan juonittelua ja resetoinnin tarvetta.
Eikä ongelmat tosiaan tule ihan ekalla viikolla testilenkillä, vaan kun on pidempään ollut autossa ja kohdannut jännitevaihteluita sun muita.
Ja juuri siksi näiden testaaminen onkin haastavaa, jos pyrkisi löytämään tälläistä piirteitä.

Ja lopuksi kuitenkin todettava, että yleensä ongelmat on pystytty ratkaisemaan.


Kiitokset Mika. Ensimmäinen rehellinen avaus keskustelulle.

Nopeasti omat kokemukset ja jätetään merkit mainitsematta. Uudesta vahvistimesta kela rikki. Alle vuoden jälkeen säätäessä kuulu poks ja vahvistin pimeäksi. Toinen vahvistin vaati sen 30 minuutin lämpeämisen, että rupesi löytymään soundia. Uudessa yksilössä tätä "ominaisuutta" ei ole.

Sitten ongelmat bluetooth striimaamisen kanssa. Älä parita ennen auton käynnistämistä tai et saa enää yhteyttä vahvistimeen ja jos hukkaa bluetooth:n kesken ajon, niin ei kytkeydy ennen kuin käytät virrat pois (Hieman hankalaa ajon aikana automaatilla varustetussa autossa).

Ei en syytä testaajia. Ymmärrän myös ettei lehti tai sen toimitus voi purra ruokkivaa kättä, mutta itsekkin olen harrastanut tätä autohifiä 90-luvun lopusta saakka ja harmaita hiuksia on ruvennut tulemaan vasta näin myöhemmin. Audisonin Lrx sarjan vahvistimet oli puoli vuosikymmentä autosta ilman mitään ongelmia. Samoin pioneerin rammarit.

Ai niin unohtui mainita erään "merkkisoittimen" ominaisuus kesken emma-levyn kuuntelun kesken finaalin, kun testaa ääntä puolelta toiselle jossa tauko, niin siirsi itsensä ilmeisestä virransäästötilaan, kun ääni kuului, joka toisella kerralla :D. Joku kertoi, että windows pohjainen softa joten, jos pitää paikkaansa en ihmettele.
-karppa-
 
Viestit: 197
Liittynyt: 02.04.2011 17:48

Re: Ongelmat DSP:ssä, vahvistimissa tai muissa audiolaitteis

ViestiKirjoittaja manninen » 30.09.2017 18:27

autosoittimissa varmaan just noi hitaasti heräävät 2din android sun muut härvelit saattaa aiheuttaa rauhattomuutta käyttäjässä.


olohuone soundissa on joskus ollut renaamista eri jakareiden kohdalla, esim. jos lataa juuri tallennetun filun niin voi olla että eq ei toimi.

periaatteessa noikaan ei o paljo haitannu ku säädöt on pysyneet kun säädettyä settiä ei o tarvinnu ronklata.

Kuva
mut on siellä jatkuva työ pojilla pitää pelit toiminnassa.
manninen
 
Viestit: 33
Liittynyt: 26.09.2012 20:26


Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa